Kremowy makaron z awokado

2 komentarze

Dzień dobry, dzień dobry! 🙂
Jakże się cieszę, że udało mi się nareszcie znaleźć chwilę na wpis! Brak postów nie oznacza absolutnie, że przestałam gotować… 🙂 Na blogu szykuje się sporo zmian, mam nadzieję że Wam się spodobają. 🙂 Jak wspominałam już wcześniej – nie marnowałam czasu również w kwestii blogowania. 🙂 Będzie zdrowo, nowocześnie i w miarę możliwości – szybko. Smacznie – to wiadomo. 🙂
Zaczynamy od letniego przepisu na przepyszny, kremowy makaron z awokado. 🙂

Składniki (na 2 osoby):
2 porcje makaronu
1 dojrzałe awokado
1 ząbek czosnku
1/2 pęczka świeżej bazylii
1 łyżka stołowa soku z limonki
1 łyżka stołowa oliwy z oliwek
2 łyżki stołowe mleka migdałowego
sól i pieprz (młynek) do smaku
płatki migdałowe do posypania

Wykonanie:
Awokado przekrój na pół, wyjmij pestkę i wydrąż miąższ bezpośrednio do kielicha blendera. Dodaj pozostałe składniki (oprócz bazylii), dopraw do smaku solą i pieprzem. Zblenduj całość. Jeśli masa będzie za gęsta, dodaj do niej więcej mleka. Bazylię posiekaj bardzo drobno, następnie dodaj do masy z awokado, zostaw odrobinę do posypania makaronu. Ugotuj makaron według przepisu na opakowaniu, następnie jeszcze gorący wymieszaj z masą awokado i podawaj. Posyp pozostałą bazylią oraz świeżo zmielonym pieprzem i płatkami migdałów.
Smacznego! 🙂
Ps. Świetnie smakuje również na zimno! 🙂

2 Comments
  • Zuza

    Odpowiedz

    jak dla mnie idealny 🙂

    • Garniec Magalie

      Dziękuję i zapraszam częściej. 🙂

Leave a Comment to Zuza Cancel Comment