Proste owsiane ciasteczka

0 Comment

Odkąd pierwszy raz zrobiłam najprostsze na świecie, trzyskładnikowe ciasteczka owsiane minęło sporo czasu i wielka rewolucja. Ciastki 🙂 zostały przeze mnie upieczone już chyba w każdej wersji! A co najlepsze, zawsze zachwycały!
Podstawowy przepis stał się super popularny. Wielokrotnie wracaliście do tego wpisu, prosiliście o niego w mailach. Jak ja żałowałam, że zrobiłam wtedy ciastkom tylko komórkową sesję i zamieściłam o nich krótką notkę na portalach społecznościowych… Bo bardzo szybko okazało się, że będą pozycją „mustbe” na blogu.
I dziś po rewolucjach i modyfikacjach ciastki nareszcie doczekały się oficjalnej premiery. Uchylę rąbka tajemnicy i powiem Wam w sekrecie, że (między innymi) ciut inna wersja ciastek ukaże się również wkrótce w wersji gazetowej we wszystkich salonikach prasowych oraz Salonach Empik. 🙂

Składniki:
1 duży, dojrzały banan
1,5 szklanki płatków owsianych
0,5 szklanki pestek słonecznika
1 łyżka stołowa rodzynek
2 łyżki stołowe wiórków kokosowych
2 łyżki miodu

Wykonanie:
Włóż do miski obranego banana, dodaj miód i rozgnieć całość widelcem. Wsyp pozostałe składniki, dokładnie wymieszaj.
Z powstałej masy nakładaj ciastka łyżką na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Uformuj masę na kształt ciasteczka, lekko spłaszcz. Piecz ciastki 🙂 w temperaturze 180 stopni (program góra/dół) przez około 20 minut, aż ładnie się zarumienią.
Smacznego! 🙂

0 Comments

Leave a Comment