Pasta z wędzonej makreli

0 Comment

Na blogu pozostajemy w temacie ryb. 🙂
Dziś dla Was kolejny przepis, tradycyjna pasta z wędzonej makreli, choć „podkręcona” przeze mnie nutką chrzanu, który moim zdaniem świetnie pasuje do całości. Do jej wykonania możecie również wykorzystać inną wędzoną rybę – pasta będzie na pewno pyszna. 🙂

Składniki:
1 wędzona makrela
250 gramów białego twarogu półtłustego
1 mała cebula
½ pęczka świeżego koperku
5-6 łyżek stołowych majonezu
3-4 łyżeczki chrzanu
sól, pieprz do smaku

Wykonanie:
Makrelę obierz ze skóry, usuń ości, włóż do miski.
Posiekaj drobno koperek oraz cebulę, dodaj do makreli wraz z twarogiem, majonezem i chrzanem. Rozdrobnij twaróg i rybę widelcem, następnie wymieszaj dokładnie całość. Dopraw na końcu solą i pieprzem do smaku.
Moja propozycja podania pasty – wybierz swoje ulubione grissini. Pasta świetnie smakuje też z różnymi rodzajami chleba, najlepiej grubo posmarowana. 🙂
Smacznego! 🙂

0 Comments

Leave a Comment