Bezglutenowe muesli

0 Comment

Dzisiejszy wpis trudno nazwać przepisem, bardziej jest to inspiracja na zrobienie pysznego śniadania, które można również zabrać ze sobą do pracy i zjeść w porze lunchu.

Podobnie, jak w przypadku domowej granoli – domowego muesli nic nie zastąpi! Nie kupujcie gotowych produktów, gdy możecie łatwo i szybko przygotować je sobie sami. 🙂

Składniki:
bezglutenowe płatki owsiane
dowolne orzechy (laskowe, włoskie, nerkowce, migdały)
rodzynki
suszona żurawina
jogurt naturalny
płynny miód
dowolne owoce (maliny, kiwi, jabłko, banan)

Wykonanie:
Zalej płatki przegotowaną, przestudzoną wodą i odstaw na godzinę. Rodzynki wsyp do miseczki i również zalej wodą, odstaw na 15 minut. Po tym czasie wymieszaj całość z owocami i orzechami, dodaj miód oraz ulubiony jogurt.
Smacznego! 🙂

Jeśli chcesz zabrać muesli ze sobą do pracy, połącz je z jogurtem dopiero bezpośrednio przed jedzeniem. 🙂

0 Comments

Leave a Comment